ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kinesisk miljardär försvunnen

Kinesiska miljardären Zhou Chengjian har försvunnit bekräftar klädkedjan Metersbonwe. Han är den senaste i en lång rad med högprofilerade affärsmän som tillfälligt försvinner från rampljuset, skriver BBC.

Metersbonwe stoppade handeln i bolagets aktier på grund av grundarens försvinnande.

Chengjian är på plats 62 bland Kinas rikaste personer och har en förmögenhet på 4,1 miljarder dollar. Han var från början skräddare och har byggt upp Metersbonwe till ett av Kinas största och mest kända klädföretag.

Enligt ett uttalande från företaget har man inte kunnat nå varken Chengjian eller hans sekreterare.Försvinnandet kommer bara några veckor efter att Guo Guangchang, styrelseordförande för konglomeratet Fosun, tillfälligt försvann. Han dök upp några dagar senare och uppgavs då ha bistått myndigheterna i vissa utredningar.

Det har spekulerats i att flera av de försvinnanden som skett det senaste året är kopplat till Kinas åtgärder mot korruption.

Tyck till