ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Här får du mest hotell för pengarna

  • Belgrad - den mest prisvärda staden att boka hotell i. Foto: TT
Det behöver inte kosta skjortan att bo på hotell. Hotellsöksidan trivago har i en färsk undersökning rankat de mest prisvärda storstäderna i världen.

Den mest prisvärda hotellvistelsen hittar du enligt trivago i Serbiens huvudstad Belgrad. Staden är belägen där de bägge floderna Sava och Donau möts samt är en av Europas äldsta huvudstäder. Det är inte bara på boendefronten man kan komma undan med en billig peng. För till exempel en halvliter fatöl får man betala omkring 12 kronor.

På en stabil andraplats hittar vi den ryska storstaden Sankt Petersburg. Den ryska östersjöhamnen är lokaliserad vid floden Nevas utlopp i Finska viken och är fullproppad med historiska byggnadsverk som Uppståndelsekyrkan, Petershof palats och Vinterpalatset. För den som vill ha mest mat för pengarna bör du enligt trivago beställa en affärslunch.

För den som vill bo lite lyxigare rekommenderar trivago Rumäniens huvudstad Bukarest. Här får du nämligen en övernattning på ett femstjärnigt hotell för i genomsnitt 1.224 kronor per natt för två personer. Två- och trestjärniga hotell är självklart ännu billigare och det går även att dinera för en överkomlig summa.

Få bästa möjliga boränta - jämför bolån här! (Extern tjänst)

De mest prisvärda storstäderna
Placering Destination
1. Belgrad, Serbien
2. St. Petersburg, Ryssland
3. Bukarest, Rumänien
4. Bogotá, Colombia
5. Marrakech, Marocko
6. Warszawa, Polen
7. Budapest, Ungern
8. Moskva, Ryssland
9. Santiago, Chile
10. Istanbul, Turkiet

Källa: trivago. Fotnot: Listan är baserad på det årliga genomsnittspriset på ett dubbelrum kombinerat med städernas genomsnittliga hotellrykte.

Tyck till