ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Volkswagen räknar med att återköpa 115.000 bilar

  • Foto: Boris Roessler / TT
Volkswagen räknar med att behöva köpa tillbaka 115.000 bilar i USA till följd av utsläppsskandalen. Det erfar tidningen Süddeutsche Zeitung.

Enligt tidningens källor räknar biltillverkaren med att antingen tvingas betala tillbaka inköpspriset för en femtedel av de bilar som inte anses klara USA:s utsläppsregler, eller erbjuda kunderna en ny bil med kraftig rabatt.

De övriga av de runt 500.000 fordonen som inte anses klara de amerikanska utsläppsreglerna kommer att behöva omfattande justeringar, vilket betyder stora kostnader för reservdelar och långa verkstadsvistelser. Det framgår av artikeln som inte kommenterats av den tyska biljätten.

I tisdags sade Volkswagens märkeschef Herbert Diess till Reuters att han var övertygad om att företaget inom kort kommer att nå en uppgörelse med USA om hur dieselbilarna ska anpassas till amerikanska regler för avgasutsläpp.

I måndags lämnade USA:s justitiedepartement in en civil stämningsansökan mot Volkswagen för att koncernen genom sin olagliga manipulation av utsläppskontrollerna ska ha brutit mot landets miljölagstiftning. Det kan innebära straffavgifter på många miljarder för VW.

Billföretaget har erkänt att elva miljoner dieselbilar världen över utrustats med mjukvara som möjliggör fusk vid kontrollerna av avgasutsläpp.

Vad är DIN bil värd? Kolla med ditt regnummer här! (Extern tjänst)

Tyck till