ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Världens mest givmilda länder

  • Foto: Colourbox

Burma och Thailand är världens mest givmilda länder. Drygt 90 procent av befolkningen uppger att de har donerat till välgörenhet den senaste månaden, rapporterar Forbes.

Räknat i antal personer som donerar till välgörenhet dominerar Indien, där 184 miljoner människor donerade pengar till välgörenhet på månadsbasis under 2014. Hack i häl ligger USA med 164 miljoner personer som regelbundet ger pengar till välgörenhet.

Att de ligger i topp är inte så konstigt – båda länderna tillhör världens folkrikaste. Tittar man istället på andelen av befolkningen som donerat pengar till välgörenhet den senaste månaden ligger helt andra länder i topp.

Burma leder ligan. I en undersökning 2014 svarade 92 procent av befolkningen eller drygt 37 miljoner människor att de donerat till välgörenhet den senaste månaden. I Thailand är andelen nästan lika hög, 87 procent, skriver finanstidningen Forbes.

I både Burma och Thailand är drygt 90 procent av befolkningen theravada-buddister. Att ge till välgörenhet är en stark tradition inom buddhismen generellt men påverkar särskilt länder där andelen theravadabuddister är hög eftersom munkar inom denna tradition fortfarande försörjer sig på allmosor i betydligt högre utsträckning.

Därefter kommer Malta där 78 procent av befolkningen gett till välgörenhet den senaste månaden. Även i Storbritannien, Nya Zealand, Nederländerna och Australien hade över 70 procent av befolkningen donerat till välgörenhet den senaste månaden, enligt Forbes.

Traditionellt sparande? Hitta bästa sparkontot (extern tjänst)

Världens generösaste länder
  Andel av befolkningen
Burma 92%
Thailand 87%
Malta 78%
Storbritannien 75%
Nederländerna 73%
Nya Zealand 73%
Australien 72%
Irland 67%
Indonesien 67%
Kanada 67%

Källa: Forbes. Siffrorna gäller den andel av befolkningen som svarat att de donerat till välgörenhet någon gång den senaste månaden.

Tyck till