ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börser: Vändning för oljebolag

Några timmar in i torsdagens session låg Wall Street på minus men en viss återhämtning kunde skönjas jämfört med öppningen.

De senaste dagarnas börs- och valutaras i Kina tillsammans med oljefall, har fått 2016 att starta svagt.

Kring 18.00 noterades Dow Jones Industrial Average 1,2 procent lägre till 16.703 medan det bredare S&P 500 var ned 1,2 procent till noteringen 1.965. Tekniktunga Nasdaq Composite backade med 1,5 procent till 4.760.

Omkring 380 miljoner aktier omsattes på New York-börsen 980 miljoner på Nasdaq.

"Att Kina devalverar sin valuta tolkas som att världens tillväxtmotor börjar hacka och då säljs vinnare och allt annat som ses som riskfyllt ut. Det är nytt år och det verkar som att investerare inte riktigt är beredda att köpa på dippen", sa Yousef Abbasi, marknadsstrateg vid Jones Trading i New York, till Bloomberg News.

WTI-oljan som tidvis var ned över 5 procent vände upp till oförändrat på eftermiddagen vilket tog energisektorn från en av de sämst presterande till bäst presterande. Tungviktaren Exxon som inledde på minus 2 procent kämpade sig upp på lätt plus.

Vid sidan av oron kring Kina börjar investerare på allvar blicka mot den stundande rapportsäsongen där fjärde kvartalet ska summeras. Alcoa, JP Morgan och Intel är några av tungviktarna som är först ut nästa vecka. Enligt Bloomberg News väntas vinsterna bland bolagen inom S&P500 ha sjunkit med 6,1 procent under kvartalet.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 1 punkt till 2,18 procent.

Tyck till