ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Tony Blairs vinstmaskin

  • Foto: TT

Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair har byggt upp en lukrativ verksamhet. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Tony Blair var Storbritanniens premiärminister från 1997 till 2007 då han lämnade posten för att försöka mäkla fred i Mellanöstern. Sedan dess har han verkat som konsult och föredragshållare och byggt upp en egen liten företagsgrupp.

Den före detta Labourledaren driver i dag ett antal företag och stiftelser med 48 anställda och verksamhet i över 20 länder.

Moderbolaget i nätverket är Windrush Ventures som under verksamhetsåret 2014/2015 ökade vinsten med 220 procent till 2,6 miljoner pund, motsvarande 32 Mkr.

Bolagets omsättning steg samtidigt med 36 procent till motsvarande 241 Mkr, rapporterar Bloomberg.

I Windrush Ventures ligger Tony Blair mest lukrativa uppdrag, att vara rådgivare åt Kazakstans president Nursultan Nazarbajev.

Bloomberg skriver också att ett annat av Tony Blairs bolag,  Firerush Ventures, redovisar en förlust på 24 Mkr under verksamhetsåret.

Tony Blairs kontor skriver i ett uttalande att räkenskaperna ”inte ger hela bilden av den totala vinsten i Windrush och Firerush”.

Tyck till