ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Skattesmäll för J.Lindebergs vd

J.Lindeberg-vd:n Stefan Engström krävs på mångmiljonbelopp av Skatteverket. Myndigheten anser honom skyldig att betala skatt i Sverige, trots att han är bosatt i Schweiz.

Engström, som även är grundare av klädmärket Peak Performance, har bott i Schweiz sedan 1999. Men efter en utredning har nu beslutats att Engström likväl är obegränsat skatteskyldig i Sverige för taxeringsåren 2010-2014, då han anses ha vistats i landet i större utsträckning än vad som angivits.

”Skatteverket har genom generellt tredjemansföreläggande identifierat att du har använt ett utländskt kontokort för betydande inköp i Sverige, vilket har föranlett Skatteverket att utreda din skatteskyldighet”, skriver myndigheten i sitt omprövningsbeslut.

Utöver en ingående granskning av kortköpen har Skatteverket gått igenom Engströms flygresor, och kommit fram till att ”en relativt stor del” av utlandsflygresorna ”har börjat i Sverige och avslutats genom en återresa till Sverige.” Dessutom har man noterat ett stort antal inrikesflygningar.

Som konsekvens krävs vd:n på drygt 10 miljoner kronor i skatt och skatteböter för taxeringsåren 2010-2014.

Tyck till