ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Qualcomm tecknar licensavtal i Kina

Amerikanska chipjätten Qualcomm fortsätter att teckna licensavtal med kinesiska smartphonetillverkare.Bolaget har enligt ett pressmeddelande tecknat avtal med Beijing Tianyu Communication Equipment och Haier Group.

De båda kinesiska företagen har gått med på att betala royalties för att använda sig av Qualcomms teknik inom 3G och 4G. Häromdagen tecknade Qualcomm även ett liknande avtal med kinesiska Qiku, ett joint venture mellan Qihoo och Coolpad.

Qualcomm har inte uppgett några finansiella detaljer kring licensavtalen men menar att samtliga tre är i linje med den uppgörelse man gjorde med Kinas konkurrensmyndighet i februari i år.

Qualcomm får större delen av sina intäkter från sina chip men en större del av vinsten kommer från just patentroyalties. Tidigare har man även ingått avtal med flera andra kinesiska mobiltillverkare, däribland Huawei, Xiaomi, ZTE och TCL.

Tyck till