ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Man med bombväst dödad i Paris

  • Foto: Lionel Bonaventure / TT
Ett Paris på helspänn drabbades i dag av ytterligare ett uppenbart terrorattentat. Nästan samtidigt som Frankrikes president höll tal på årsdagen av Charlie Hebdo-dådet attackerade en beväpnad man en polisstation.

Mannen var enligt medier beväpnad med kniv när han försökte ta sig in på en polisstation i Goutte d'Or i norra Paris. Sedan han skjutits ihjäl av polis sade myndighetstalesmän att han hade ropat "Gud är stor", och varit försedd med vad som kan ha varit en bombväst eller bombbälte. Efter någon timme gjorde källor enligt AFP och Reuters bedömningen att sprängmedlen bara var fejk.

Mannen hade en mobiltelefon och ett papper med Islamiska statens flagga och ett meddelande där IS tar på sig ansvaret för attacken, uppger åklagaren enligt rapporterar Reuters.

Händelsen inträffade i 18:e arrondissementet, bara några kilometer norr om platsen för Charlie Hebdo-attentatet den 7 januari förra året.

Ungefär samtidigt höll president François Hollande tal till ett stort antal medlemmar av antiterrorstyrkorna vid polisens högkvarter i Paris. Presidenten lovade mer resurser till polisen under de kommande månaderna, rapporterar Le Parisien. Han tryckte också på vikten av bättre samarbete mellan de olika delarna i landets säkerhetstjänster för att förebygga terrorattacker.

Ställda inför sådana motståndare är det viktigt att varje enhet — polis, gendarmeri (en militärliknande polisstyrka), underrättelsetjänst och militär — samarbetar, är transparenta och delar all den information de har tillgänglig, sade han.

Tyck till