ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Gyllene munkar gör succé i New York

  • Munkar av mer vanligt snitt. Foto: AP

Det råder ingen brist på fantasi bland New Yorks bagerier. Nu har Manila Social i Williamsburg lanserat en munk täckt i 24-karats guld. Det skriver Luxury Listings NYC.

Förutom det ätbara guldet är det dekadenta bakverket även utrustat med en glasyr gjord av Cristal champagne samt champagnesylt. De exklusiva råvarorna drar även upp prislappen rejält och för en gyllene munk får du vara beredd att betala 850 kronor. Ungefär 80 gånger så mycket som för en standardmunk, skriver Luxury Listings NYC.

Det rör sig inte heller enbart om ett pr-trick utan bakverket har sålt som smör i solsken och överträffat bageriets förväntningar, skriver Luxury Listings NYC.

”Jag visste inte att folk skulle komma och köpa ett dussin av dessa i taget! Men det är New York och det finns personer som är beredda att lägga 8.500 kronor på ett dussin munkar”, säger Manila Socials ägare till First We Feast.

Tyck till