ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Fynda i börsfallet - analytikernas älsklingar

Börsen backar på Kinaoro och sänker därmed priset på flera av analytikernas favoritaktier. Här är bolagen som får enbart köprekommendationer.

Det är en blodröd dag på Stockholmsbörsen som tappat 3 procent vid lunchtid på torsdagen. Det kan öppna upp för fyndlägen när även bolagen som bara får köprekommendationer enligt nyhetsbyrån Direkts sammanställning faller.

Bulten, en underleverantör till fordonsindustrin, flyttade upp till midcap-listan i början av veckan. Under den sura börsveckan har bolaget hunnit backa 5 procent och vid lunchtid på torsdagen hade kursen fallit 2,5 procent. Aktien handlas nu för 77,75 kronor.

Analytikerna som följer bolaget sätter däremot riktkurser mellan 94 och 96 kronor och rekommenderar köp. Värt att notera är att det amerikanska investmentbolaget Black Rock har två blankningspositioner, den ena genom ett dotterbolag, i bolaget på totalt 2,39 procent av kapitalet.

Bland bolagen som lockar köprekommendationer finns fler underleverantörer till fordonsindustrin. Aluminiumföretaget Gränges får fyra köprekommendationer med riktkurser på mellan 65 och 76 kronor. I mitten av december höjde Handelsbanken från minska till öka och satte en riktkurs på 70 kronor i spåren av något starkare fordonsförsäljning på den kinesiska marknaden och ett effektiviseringsprogram inom bolaget som avslutades under hösten.

Aktien handlas nu för 63 kronor och har tappat 5,6 procent under dagen. Sedan början av året är kursen ner 10 procent.

Pumptillverkaren Concentric, även det ett midcap-bolag med sina viktigaste kunder inom fordonsindustrin, får fem köprekommendationer med riktkurser mellan 110 och 113 kronor. Aktien har tappat 3,7 procent under torsdagen och handlas nu för 97,75 kronor.

Det finns fler medelstora bolag som är värda en närmare titt när börsen faller. Godisbolaget Cloetta får också idel köprekommendationer – sex stycken från bland annat Handelsbanken och Danske bank. De två har riktkurser på 33 respektive 29 kronor. Cloetta handlas i dag för 27 kronor, ner 2,9 procent vid lunchtid på torsdagen.

Glas- och fönstertillverkaren Inwido får tre köprekommendationer med riktkurser mellan drygt 111 och 120 kronor. Det senare sattes av Carnegie som upprepade köprekommendationen och höjde riktkursen till 120 kronor i slutet av november. Aktien är ner 6,6 procent för dagen och handlas nu för 102,25 kronor.

Bussoperatören Nobia, som bland annat äger bussbolaget Swebus, får tre köprekommendationer. Swebus trafik mellan Malmö och Köpenhamn får vind i seglen av att de nya id-kontrollerna mellan Sverige och Danmark försenar tågtrafiken. Tidigare i veckan meddelade bolaget att man sett en viss ökning av bussresenärer över Öresundsbron i samband med att kontrollerna infördes natten till måndagen.

Nobina är ner en dryg procent vid lunchtid på torsdagen och har tappat 4 procent under veckan. En aktie handlas nu för drygt 37 kronor. När Danske bank och Pareto inledde sina bevakningar av bolaget i slutet av juli sattes riktkurserna till 43 kronor.

Storbolaget Nobia får också idel köprekommendationer, sex stycken totalt. Köksförsäljaren handlas för 100,5 kronor per aktie på Stockholmsbörsen efter att ha tappat 2,2 procent under torsdagen. Riktkurserna ligger mellan 111 och 121 kronor.

Funderar du på ett privatlån? Jämför låneräntor! (Extern tjänst)

Tyck till