ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Drönaren som tar passagerare

  • Passagerar-drönaren visas upp på CES-mässan. Foto: AP

Drönare har varit stekheta de senaste åren. Nu har den kinesiska drönartillverkaren EHang visat upp en drönare som kan ta en passagerare. Det skriver Techcrunch.

Det var på den stora teknikmässan CES som bolaget visade upp EHang 184, en drönare som ser ut som en vanlig drönare du kan köpa hos din lokala teknikaffär som matats med tillväxthormoner och utrustats med en cockpit, skriver Techcrunch.

Drönaren är omkring 1,4 meter hög, väger 200 kilo och kan enligt bolaget transportera en passagerare i 23 minuter med en hastighet på 97 milometer i timmen. Drönaren är även helt automatiserad och resenären matar in sin destination på en skärm för att sedan låta maskinen sköta resten, skriver Techcrunch.

Enligt EHang är drönaren fullt funktionell men saknar både eventuellt pris och lanseringsdatum. En eventuell lansering till konsumentmarknaden ligger därmed en bit in framtiden även om man bortser från lagstiftarnas eventuella protester.

Tyck till