ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Blackberry ger sin i matchen om självkörande bilar

Det är trångt bland teknikbolagen när det gäller att utveckla teknik för självkörande bilar. Nu uppger kanadensiska Blackberry att man har planer på att bygga egen mjukvara som kan användas för självkörande bilar. Det rapporterar Bloomberg.

"Vi gör inte de algoritmer som bestämmer hur bilen skall köra", säger Blackberrys Derek Kuhn till nyhetsbyrån.

"Vi erbjuder de pusselbitar som gör det möjligt för elektronik- och bilföretagen att fatta de besluten", fortsätter han.

Blackberry har redan en relation till fordonsindustrin genom QNX-mjukvaran. Det är också den som man väljer att vidareutveckla. Planen är att en produkt skall nå marknaden under det andra kvartalet i år.

Tyck till