ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Svår balansgång för läskjätte

  • Foto: AP

Det enda Coca-Cola ville göra var att önska sina konsumenter i Ryssland gott nytt år. Men den amerikanska läskedryckstillverkaren lyckades i stället väcka upprörda känslor i både Ryssland och Ukraina.

I sin nyårshälsning på VK, det populära ryska sociala nätverket, publicerades en karta över Ryssland, där inte Krim fanns med. Efter en proteststorm från ryska VK-användare publicerades kartan på nytt, kompletterad med halvön som Ryssland annekterade från Ukraina i mars förra året.

Det väckte en ny proteststorm — i Ukraina, där krav på bojkott av Coca-Cola sprids.

Coca-Cola har nu gett upp och dragit tillbaka inlägget. Huvudkontoret i Atlanta, USA, skyller det storpolitiska klavertrampet på en utomstående konsult.

Tyck till