ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Stockholmsbörsen: Uppgången mattas av

Stockholmsbörsen inleder morgonens handel med en revansch efter måndagens börssmocka. Efter 40 minuters handel är börsen upp 0,3 procent. Starkast av storbolagen går kylskåpstillverkaren Dometic som lyfter med 5,4 procent.

 Efter måndagens rejäla börsfall i Kina meddelade landets centralbank att 130 miljarder yuan tillförs till det finansiella systemet via omvända 7-dagarsrepor. Vidare talar mediauppgifter om att statskontrollerade fonder i Kina har intervenerat för att stötta aktiemarknaden.

Efter en ordentlig uppgång i inledningen mattades Stockholmsbörsen något och både OMXSPI och de mest omsatta aktierna inom OMXS30 var efter cirka 40 minuters handel upp cirka 0,3 procent.

Vinnare bland storbolagen var Dometic som stiger 5,4 procent efter en rekommendationshöjning från UBS. Även biometribolaget Fingerprint lyfter efter en rejäl nedgång på måndagen. Aktien handlas upp nära 3 procent till 558 kronor.

Inom OMXS30 stiger även gruvbolaget Boliden och telekombolagen Nokia och Ericsson, medan verkstadssektorn har det tungt efter både sänkta rekommendationer och riktkurser från Goldman Sachs. Sämst går Atlas Copco B, som faller med 1,5 procent.

På Mid Cap sticker medicinteknikbolaget Camurus ut. Bolaget har skrivit ett licensavtal med Rhythm kring användningen av en så kallad injektionsdepå från Camurus. Milstolpesbetalningar på totalt 65 miljoner dollar ingår i avtalet och aktien är upp 4,8 procent till 76 kronor.

Stockholmsbörsen stänger klockan 13:00 på tisdagen, trettondagsafton.

Basmetallerna har stärkts under morgonen medan oljan handlas relativt oförändrad. 

I morgonens svenska nyhetsflöde märks:

* Fingerprint Cards touchsensormodul FPC1025 har valts för vidare utveckling och integration i kommersiella tillämpningar för fordonsindustrin. Några substantiella intäkter från fordonsindustrin väntas enligt bolaget inte under 2016.

* Spelutvecklaren G5:s intäkter det fjärde kvartalet var cirka 100 miljoner kronor, baserat på tillgängliga försäljningssiffror. Det motsvarar en försäljningstillväxt om 21 procent relativt jämförbara siffror för motsvarande kvartal 2014.

* Skatteförvaltningen i Finland har beslutat att efterbeskatta Qliro, samt påföra ett skattetillägg, med en total effekt på 5,7 miljoner euro.

* Camurus har skrivit ett licensavtal med Rhythm gällande användningen av en så kallad injektionsdepå. Camurus har enligt avtalet rätt till en initial kontantersättning och framtida utvecklings- och kommersiella milstolpesbetalningar om totalt cirka 65 miljoner dollar.

I rekommendationsflödet återfinns:

* RBC Capital Markets höjer sin rekommendation för Swedbank till sector perform, från tidigare underperform. Riktkursen är satt till 205 kronor (stängningskurs måndag 182 kronor).

* Goldman Sachs sänker sin rekommendation för Atlas Copco till sälj från tidigare neutral och återupptar samtidigt bevakningen av Sandvik med rekommendationen neutral.

* UBS inleder bevakningen av Dometic med rekommendationen köp och riktkursen 65 kronor. På måndagen stängde Dometic till 52:50 kronor.

Ny karriär? Regga ditt CV på flera jobbsajter samtidigt! (Extern tjänst)

Tyck till