ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Råvaror: Kinahopp lyfter basmetaller

Priserna på råvaror utvecklades lite blandat i tisdagshandeln där oljan stängde i rött efter inledande uppgångar medan bas- och ädelmetaller steg.

Vid stängning klockan 20.35 var Brentoljan ned 1,6 procent vid 36:60 dollar per fat. WTI var ned 2,2 procent vid 35:95 dollar per fat.

Oljan handlade kring två veckors lägsta på oro för att onsdagens veckovisa lagerstatistik återigen ska visa på stigande lagernivåer.

Enligt Bloomberg News väntas de amerikanska oljelagren ha stigit med 1 miljon fat föregående vecka. Det skulle i sådant fall innebära den trettonde uppgångsveckan under de senaste femton veckorna. Lagrena befinner sig cirka 130 miljoner fat över femårssnittet enligt Bloomberg News.

"Oljan pressas eftersom både API och EIA väntas visa på stigande lagernivåer som redan ligger på historiska högstanivåer", sade Bob Yawger, ansvarig för handeln med terminer vid Mizuho Securities, till Bloomberg News.

Bättre gick det för basmetallerna där både koppar och nickel steg, efter att Kinesiska myndigheter avser att stötta aktiemarknaden i spåren av måndagens börsras.

"Metallerna har fått en Kina-injektion i armen, marknaden har dock svårt att hitta fotfäste. Fokus har länge legat på utbudssidan, dock tror jag att fokus successivt kommer flyttas mot efterfrågan som universiellt hjälpmedel på lång sikt", sade Michael Turek, chef över basmetaller vid BGC Partners i New York, till Bloomberg News.

Tyck till