ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Försäljningen upp för affärskedjor i USA

Försäljningen i affärskedjorna i USA steg med 2,8 procent vecka 53, som avslutades den 2 januari, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före sjönk försäljningen 2,4 procent.

Det visar The Retail Economist LLC (TRE) och Goldman Sachs veckoindex.

Michael Niemira, chefekonom för The Retail Economist, konstaterade i en kommentar att vädret påverkade försäljningen negativt i delar av USA medan presentkorsinlösen, återköp och fyndjakt generellt hjälpte till att lyfta affärerna.

Han noterade också att priserna i detaljhandeln sjunkit 2-3 procent från julen 2014 - delvis på grund av den starkare dollarn. De lägre priserna gjorde att konsumenterna kunde göra bättre fynd, men också att försäljningstillväxten nominellt hålls tillbaka.

Tyck till