ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

EQT nosar på resebolag

  • EQT:s vd Thomas von Koch Foto: TT och Jack Mikrut

Riskkapitalbolaget EQT, med Investor som stor intressent, kan komma att köpa det schweiziska resekoncernen Kuoni.

EQT tävlar med andra finansiella investerare om att köpa ut Kuoni, med ett marknadsvärde på motsvarande drygt 9 miljarder kronor, från Zürichbörsen, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till anonyma källor. EQT uppges vara en "stark utmanare".

Det schweiziska bolaget meddelade på tisdagsmorgonen att bolaget kontaktats av "tredje parter" för att diskutera ett potentiellt övertagande. Diskussionerna sägs vara i ett preliminärt skede och några bud ligger ännu inte på bordet.

Kuoni har en tid haft problem med lönsamheten, särskilt i den internationella verksamheten. En ny vd har tillträtt under hösten och styrelsen har föreslagit en ny rösträttsordning som underlättar för uppköp.

Kuoni inledde sin verksamhet i Schweiz 1906 med guidade turer till Egypten.

Rättelse:I en tidigare version av artikeln framställdes Kuoni som ägare till Apollo och flygbolaget Novair. Kuoni sålde hel sin europeiska verksamhet i somras till tyska Rewe. Kvarvarande verksamhet handlar om vissa resetjänster som hotellbokningar och framför allt visumansökningar.

FACTORING: Låt bankerna slåss om dig som kund. (Extern tjänst)

Tyck till