ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Börsen: Vänder till minus

Stockholmsbörsen inledde som väntat tisdagen på plus efter måndagens kraftiga kursfall. Indexuppgången urholkades dock snabbt, och vid 10.20 var uppgången vänd till en nedgång.

Vid 10.20-tiden noterades OMXS30 0,3 procent ned till noteringen 1.390 efter att som högst i öppningen varit en bit över 1 procent upp. Omsättningen på Stockholmsbörsen var 3,1 miljarder kronor.

De större Europabörserna hade försvagats jämfört med öppningen, men låg fortfarande svagt upp. Branschmässigt toppade gruv- och metallaktier följt av telekomsektorn. Sämst i Europahandeln gick det för detaljhandelsaktierna med press från brittiska klädbolaget Nexts, som föll nära 5 procent i London efter en svag försäljningsutveckling.

I Stockholm svarade Nexts konkurrent H&M med att backa med 0,6 procent. Fingerprint Cards touchsensormodul FPC1025 har valts för vidare utveckling och integration i kommersiella tillämpningar för fordonsindustrin. Några substantiella intäkter från fordonsindustrin väntas enligt bolaget dock inte under 2016. Aktien är svagt upp.

Boliden, Ericsson och Nokia placerade sig också högt inom storbolagsindex medan Lundin Petroleum och Atlas Copco intog bottenplaceringarna. Goldman Sachs har sänkt sin rekommendation för Atlas Copco till sälj från tidigare neutral.

Bland de mindre bolagen avancerade Dometic 6 procent till drygt 56,70 kronor. UBS har tagit upp bevakningen av bolaget med rekommendationen köp och riktkursen 65 kronor.

Camurus steg 4 procent. Bolaget har skrivit ett licensavtal med Rhythm som ger rätt till en initial kontantersättning och framtida utvecklings- och kommersiella milstolpebetalningar om totalt cirka 65 miljoner dollar.

Spelutvecklaren Stillfront, som klättrade 9 procent på måndagen efter att bolagets spel Unravel tagits upp som ett av 2016 års 25 mest efterlängtade spel av brittiska The Guardian, fortsatte 10 procent upp.

Trettondagsaftonens aktiehandel pågår till 13.00 och på penningmarknaden firas helg från klockan 12.

Tyck till