ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Muslimstopp i Trumps reklamfilm

  • Donald Trump. Foto: Paul Vernon/TT

Ett stopp för muslimer att resa in i USA och ett löfte om att krossa extremistgruppen Islamiska staten (IS). Det är det bärande temat i den republikanske presidentaspiranten Donald Trumps första reklamfilm inför de första primärvalen nästa månad.

Den 30 sekunder långa reklamfilmen kommer att visas i tv i delstaterna Iowa och New Hampshire från och med tisdag och kommer att kosta miljardären Trump två miljoner dollar i veckan.

"Politikerna kan låtsas att det är något annat men Donald Trump kallar det radikal islamistisk terrorism (...) därför vill han ha ett tillfälligt stopp för muslimer att resa in i USA", säger berättarrösten i reklamfilmen.

Trump upprepar också att han ska stoppa illegal immigration till USA genom att bygga en mur längs gränsen till Mexiko. Han leder fortfarande stort bland de republikaner som vill bli partiets presidentkandidat.

Tyck till