ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Lotta Edling: Framtidens Di skapar vi tillsammans

  • TAR ÖVER. Lotta Edling, chefredaktör för Dagens industri. Foto: Oskar Omne

Det är med stor stolthet, ödmjukhet och höga förväntningar på det kommande året som jag tar över som chefredaktör för Dagens industri. Grundad som en tidning 1976 är vi i dag – 40 år senare – ett mediehus, Sveriges största och bästa ekonomiredaktion och en ständigt pågående berättelse om det mest spännande jag vet: näringsliv, makt, börs, makro, entreprenörskap och ekonomisk politik.

Basen i Di:s journalistik är tidlös. En kombination av nytta och nöje, förankrad i djup kunskap och med tabloidens anslag. En pålitlig källa för de exklusiva nyheterna, bästa analyserna, tydlig och tankeväckande opinionsbildning. Och, såklart, guldkanten på tillvaron med högt uppskattade Di Weekend.

Under min ledning ska vi fortsätta leverera allt det.

Men också mycket mer.

Di:s läsare är tidningens största styrka och framgångsfaktor. Vi vill skriva om det som berör er, som får er att ligga vakna om nätterna, som är era problem och glädjeämnen – oavsett var i landet eller var i näringslivet ni befinner er. Framöver kommer många av de strategiska frågorna att handla om hur digitaliseringen förändrar villkoren för allt från Gasellföretag till tung industri och svensk arbetsmarknad. Vi kommer därför under 2016 att göra ett antal nysatsningar för att spegla detta, både inom ramen för vår sajt Di Digital och genom vårt fördjupningsvarumärke Di Dimension.

Självklart kommer vi också att jobba vidare med vår egen digitalisering. Med en fortsatt urstark papperstidning och ökande läsning i våra digitala kanaler är vi väl rustade för att skapa Di:s framtida nyhetsberättelse.

Givetvis tillsammans med er läsare. Det är så vi säkrar att den blir den bästa tänkbara.

Det är också tillsammans med er som vi kan ge näringslivet en ännu viktigare roll i berättelsen om framtidens Sverige.

Jag ser fram mot att ta del av era synpunkter, hör gärna av er!

Tyck till