ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Limousinen som kan köra både på land och vatten

Det finns ingen hejd på hur världens elit kan spendera sina pengar. Nu är en amfibielimousin som kan köra både på land och på vatten till salu för närmare 34 miljoner kronor, skriver Arabian Business.

Kanske är det enda som saknas för lyxyachtägaren en farkost som kan köra gästerna direkt från flygplatsen ut till yachten när den är förankrad till havs utan att de behöver stiga av. Nu finns en amfibielimousin från den Dubai-baserade yachtkonsultfirman Acury som kan göra just det – för en prislapp på 4 miljoner eller 33,7 miljoner kronor, enligt affärssajten Arabian Business.

Det är mer än vad många yachter kostar. För ungefär samma pris får du till exempel en närmare 38 meter lång yacht med plats för 12 gäster och 7 anställda inklusive en liten motorbåt, två vattenskotrar och dykutrustning för samtliga gäster.

Den 10 meter långa farkosten har plats för 12 gäster plus en förare och en assistent. Amfibielimousinen drivs av en dieselmotor med 600 hästkrafter och når en maxhastighet på 28 knop. Den är utrustad med skinnsäten, ljudanläggning och ett soltak som kan öppnas upp.

Sälja bilen? Så här mycket kan du få för den! (Extern tjänst)

Tyck till