ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Kinaoro tyngde debuten

Wall Street avslutade årets första handelsdag och tillika måndagen i rött, i spåren av ras på Kinabörserna samt oro i Mellanöstern.

Trots en hyfsad slutspurt stängde Wall Street årets första handelsdag och tillika måndagen i rött på Kinaoro.

Vid stängning hade Dow Jones backat med 1,6 procent till nivån 17.150, medan Nasdaq var 2 procent lägre vid 4.903. S&P 500 noterades för en nedgång om 1,5 procent till 2.012 efter att ha varit nere och vänt vid minus 2,6 procent.

Omkring 780 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och 2.000 miljoner på Nasdaq.

Kinabörserna inledde 2016 med börsras och handelsstopp i både Shanghai och Shenzhen efter svag industri-PMI. Tillsammans med ökad geopolitisk oro i Mellanöstern spred sig det negativa sentimentet till Europa och andra sidan Atlanten, där dock Wall Street återhämtade sig något den sista halvtimmen.

"Vi har fått en del negativa nyheter i dag, Kina är en påminnelse om att det inte finns så många positiva aspekter i inledningen på det nya året. De tre katalysatorerna för börsuppgång var ekonomisk återhämtning, vinsttillväxt och lätt penningpolitik. Ekonomin har återhämtat sig men de andra två har vi förlorat", sade Michael O`Rourke, chefmarknadsstrateg vid Jones Trading i Greenwich Connecticut, till Bloomberg News.

Samtliga sektorer inom det breda S&P500-index noterades i rött med finans, hälsovård och konsumentrelaterat som sämst presterande. Bland de individuella namnen var Amazon ned 6 procent, Goldman Sachs 2 procent medan Apple återhämtade minus 2 procent till att stänga strax under nollan. Netflix stängde vid minus 3,8 procent efter att ha varit ned över 6 procent. Aktien, som klättrade 134 procent i fjol, har fått en sänkt rekommendation av Robert W. Baird, ner till neutral från tidigare outperform.

Oljan, som inledningsvis var upp över 2 procent vände hastigt söderut till minus vilket satte viss press på oljebolag. Chevron och Exxon var ned runt 1 procent vardera.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 3 punkter till 2,23 procent.

Tyck till