ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 25 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bra år för nyföretagande i fjol

Nyföretagandet var aktivt i Sverige i fjol. Under året startades 64 625 nya företag, en ökning med 3,6 procent mot 2014. Fjolåret blev därmed det tredje starkaste året sedan millennieskiftet, efter 2011 och 2010.

Särskilt var det ett starkt andra halvår i fjol som drog upp siffrorna, visar statistik som företaget Visma tagit fram från Bolagsverket.

Västernorrlands län såg flest nyetableringar, med en ökning på 15,9 procent. Jämtlands och Kalmar län tog också plats på pallen med ökningar på 12,7 respektive 11,4 procent. Bara i fem län backade nyföretagandet: Gotland, Uppsala, Norrbotten, Värmland och Dalarna. Sämst gick Gotlands län, med minus 4,6 procent.

Samtidigt minskade antalet aktiva företag i stort. Totalt avregistrerades 101 744 företag i fjol.