ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

HSBC fryser lönerna

  • Foto: Kirsty Wigglesworth/TT

Europas största bank HSBC fryser lönerna och inför globalt anställningsstopp under 2016, uppger två av varandra oberoende anonyma källor.

I likhet med många andra banker runt om i världen är HSBC mitt inne i ett kostnadsbesparingsprogram för att öka lönsamheten. HSBC:s ambition är att genomföra årliga besparingar på upp till fem miljarder dollar per år fram till 2017.

I juni meddelade HSBC att man planerade att göra sig av med en femtedel av de anställda och dra ned på sin investmentbankverksamhet med en tredjedel, som en följd av svag ekonomisk tillväxt och skärpt global reglering av bankerna.

I veckan träffades HSBC:s styrelse för att diskutera frågan om att flytta bankens huvudkontor till Hongkong. Ett beslut i frågan om en flytt av huvudkontoret kan komma i början av nästa vecka, uppger en källa för Reuters.

Tyck till