ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

EU-brittiskt avgörande får respit

  • David Cameron Foto: TT

Brittiske premiärministern David Cameron och EU:s permanente ordförande Donald Tusk enades om ett dygns respit och fortsatta samtal om en omförhandling av Storbritanniens förhållande till EU.

De två träffades för en arbetsmiddag på Downing Street på söndagen. På menyn stod diskussioner om Storbritanniens förhållande till EU. Cameron har fört fram en lång rad krav som bland annat tar sikte på att stärka Storbritanniens ställning visavi Bryssel. Främsta stötestenen är önskemålet om att landet ska få undanta inflyttade EU-medborgare från fullständiga välfärdsförmåner i upp till fyra år, ett krav som andra EU-länder kritiserat hårt.

Tusk skrev sent på kvällen på Twitter att något beslut inte fattats om den brittiska omförhandlingen, rapporterar Reuters.

"Hårt arbete de närmaste 24 (timmarna) blir avgörande", skrev Tusk.

Cameron meddelade i sin tur på Twitter att Tusk gått med på ytterligare ett dygn av förhandlingar om omförhandlingar innan ett utkast offentliggörs.

Målet är att nå en uppgörelse om Storbritanniens "nya relation" till unionen under EU-toppmötet i mitten av februari.

Förhandlingarna sker inför den brittiska folkomröstningen, som innebär att väljarna får besluta om landet ska vara kvar i EU eller lämna unionen. Cameron har lovat att den ska hållas senast i slutet av 2017.

Tyck till