ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Cameron och Tusk möttes i London

Brittiske premiärministern David Cameron träffade på söndagen EU:s permanente ordförande Donald Tusk för en arbetsmiddag på Downing Street.

På menyn stod diskussioner om Storbritanniens förhållande till EU. Cameron har fört fram en lång rad krav som bland annat tar sikte på att stärka Storbritanniens ställning visavi Bryssel. Främsta stötestenen är önskemålet om att landet ska få undanta inflyttade EU-medborgare från fullständiga välfärdsförmåner i upp till fyra år, ett krav som andra EU-länder kritiserat hårt.

Målet är att nå en uppgörelse om Storbritanniens "nya relation" till unionen under EU-toppmötet i mitten av februari.

Förhandlingarna sker inför den brittiska folkomröstningen, som innebär att väljarna får besluta om landet ska vara kvar i EU eller lämna unionen. Cameron har lovat att den ska hållas senast i slutet av 2017.

Tyck till