ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ygeman oroad över utvecklingen

  • Anders Ygeman. Foto: Jessica Gow/TT

Inrikesminister Anders Ygeman (S) är oroad över det uppskruvade tonläget i debatten och våldsamheterna i Stockholm.

"Det är en oroande samhällsutveckling. Rasistiska grupper sprider hot och hat på våra gator. Det måste mötas med kraft. Polisen har tydligt prioriterat resurser och hanterat situationen bra, alla ska kunna känna sig trygga när man går på stan", säger Ygeman i en skriftlig kommentar till TT.

Uttalandet kommer efter fredagskvällens händelser då ett hundratal män drabbade samman med polis och väktare. Innan våldsamheterna utbröt delade maskerade personer ut flygblad som uppmanade till att ge ensamkommande flyktingbarn "straffen de förtjänar".

På lördagen samlade "Folkets demonstration" ett hundratal deltagare, som bland annat krävde extra val och en "regering som i första hand värnar om Sverige och dess medborgare". Ungefär en halvtimme efter demonstrationen greps tre personer för misshandel.

Tyck till