ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Svensken oroas inte av övervakning

Sverige sticker ut när oron för ökad övervakning på internet undersökts hos 8 800 personer i elva länder. Hos svenskar är oron minst, visar undersökningen från säkerhetsföretaget F-Secure som genomförts i bland annat England, Tyskland och USA.

25 procent av svenskarna svarar att de ändrat sina nätvanor de senaste månaderna av oro för sin integritet, jämfört med 54 procent i de andra länderna.

"Det kan bero på att man har bra vanor redan tidigare. Det kan också bero på att vi i de nordiska länderna uppfattar våra länder som säkra och därför inte tänker på var vår data på nätet lagras", säger Mikael Albrecht, säkerhetsexpert vid F-Secure.

Tyck till