ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Stålbrist kan sätta stopp för Toyota

  • Arbetare vid en Toyotafabrik. Foto: AP

Toyota uppger på lördagen att man kan tvingas att stoppa produktionen av bilar i Japan på grund av stålbrist.

Bakgrunden är att det inträffat en explosion hos Aichi Steel, vilket är en leverantör av specialståldelar till den japanska fordonsjätten. För Toyota vore det naturligtvis oerhört negativt om fabrikerna på hemmaplan tvingas stängas ned. De japanska fabrikerna svarar för 40 procent av Toyotas produktion. Just nu skall bolaget ha ett lager som täcker produktionen fram till och med den 6 februari, skriver Reuters.

All övertid och helgproduktion har ställts in. Aichi Steel drabbades den 8 januari av en explosion i sin anläggning i Japan. Stålverket tillverkar specialstål åt just Toyota. Ambitionen är att ta upp produktionen igen i mars.

Tyck till