ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Lika stort väljarstöd för S och M

  • Foto: Christine Olsson/TT

Moderaternas väljarstöd har ökat med 2,3 procentenheter sedan i december. Partiet är därmed lika stort som Socialdemokraterna, som backar och nu börjar närma sig katastrofsiffror.

Båda partierna har 24,6 procent, enligt en sammanvägning av de största opinionsmätningarna som Novus gjort för SR Ekot. För S, som tappat 0,7 procentenheter, innebär det att partiet ligger nära bottenrekordet, då förre partiledaren Håkan Juholt hamnade i blåsväder.

Sverigedemokraterna backar med 1,1 procentenheter till 18,9 procent sedan förra mätningen.

Övriga partier har rört sig knappt märkbart sedan december. Vänsterpartiet får 6,8 procent och Miljöpartiet hamnar på 5,9 procent. Centerpartiet och Liberalerna får 6,8 respektive 6,2 procent av väljarstödet, medan Kristdemokraterna ligger kvar under riksdagsspärren med 3,5 procent.

Tyck till