ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Interna S-krav: Ombilda regeringen, Löfven

  • Foto: Maja Suslin/TT

Socialdemokraterna skakas av historiskt låga opinionssiffror. I senaste Sifo som gjorts på uppdrag av Svenska Dagbladet och Göteborgsposten var stödet det lägsta sedan 1967. Det svaga stödet skakar om partiet och internt höjs röster om att det behövs en rejäl omstart.

Flera företrädare som Aftonbladet talat med kräver att statsminister Stefan Löfven genomför en regeringsombildning. En källa vill också se att partiet presenterar en politisk plan samtidigt.

"Det krävs att Stefan Löfven visar väljarna att han har förstått deras signal och att han tar initiativ för att visa att han faktiskt menar allvar", säger källan till kvällstidningen.

Flera källor till Aftonbladet tycker att det skall ske en regeringsombildning där man lyfter fram de personerna som visat framfötterna.

De statsråd som flest pekar ut som utbytbara är infrastrukturminister Anna Johansson, högskoleminister Helene Hellmark Knutsson, sjukvårdsminister Gabriel Wikström och gymnasieminister Aida Hadzialic.

Vid den konferens som statsministern höll med distriktsordförandena i landet i torsdags diskuterades det emellertid inga personfrågor. Istället talade man om att skärpa konflikten med alliansen.

Tyck till