ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Facebook kan lansera samåkningstjänst

Uber kan stå inför sin största konkurrent någonsin om Facebook gör allvar av sina planer att introducera en samåkningsfunktion direkt på plattformen. Planerna på en sådan funktion framkom genom en patentansökan som publicerades under fredagen.

Att Facebook lämnat in en patentansökan behöver i sig inte innebära att en samåkningsfunktion är nära förestående, det är dock ett bevis på att det på företaget spekuleras i hur en sådan skulle kunna fungera.

Genom funktionen kommer användare att se vilka i bekantskapskretsen som planerar att närvara vid olika evenemang, och då fråga om skjuts, och även om ett evenemang inte är förestående kommer användare kunna anordna samåkning. I patentansökan finns det även förslag på hur en funktion som föreslår rutt skulle kunna fungera, helt i linje med grundaren Mark Zuckerbergs önskan om att bli större inom transport.

Tyck till