ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Christer Gardell ratar Telia

  • Foto: Joey Abrait
Aktivistinvesteraren Christer Gardell sågar den svenska folkaktien som han menar är fortsatt övervärderad trots kursraset. Christer Gardell anser att Teliasonera är fortsatt överprissatt trots att kursen backat med en tredjedel.

Hans Cevian var aktieägare i det forna monopolet under 2006-2010. Men nu faller operatören trots kursfallet bort från Gardells lista över intressanta investeringar. Orsaken är enkel.

"Vi tittar på alla bolag som snubblar, vilket Telia gjort i Asien", säger han till Bloomberg News.

"Vår slutsats är att det ser rätt dyrt ut, trots nedgången", fortsätter han.

Värderingen om 20 gånger vinsten är högre än andra operatörer som enligt Gardell handlas cirka tolv gånger sina vinster. Han menar att så länge det finns ett sådant värderingsgap så finns det fortfarande utrymme för kursnedgång.

Telia har inte haft det lätt på senare tid. Bolaget har dragits in i en muthärva i Asien och fått nej av EU-kommissionen när man ville bygga en större nordisk aktör. Operatören har också flyttat om i ledningen. Marknaden oroar sig också för utdelningarna framöver. Christer Gardell har varit irriterad på Telia tidigare. Dagens Industri avslöjade att han var en av de drabbade i samband med det stora bedrägeriet mot Telias e-legitimation. Telias hantering av ärendet sågades då av Gardell.

Tyck till