ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

BP-chefen: Då träffar oljepriset botten

  • Foto: Alastair Grant/TT
Nedgången för oljepriset kan vara på väg att nå sin botten. I alla fall om man skall tro på BP-chefen Bob Dudley.

Han tror botten kan träffas under det första kvartalet. Prognosen gavs i samband med en intervju med BBC. Det har inte varit några muntra år för det svarta guldet.

2015 bjöd på en nedgång om 34 procent och 2014 på 48 procent. Nedgången har också pressat ned inflationen i ett stort antal länder. BP-chefen menar att det kommer att råda en mer naturlig balans mellan utbud och efterfrågan från och med det tredje och fjärde kvartalet.

Han betonar dock att han räknar med att priserna kommer att ligga kvar på en låg nivå under en mycket lång period. Han uppgav också att det var tydligt att branschen först präglats av en boom för att sedan drabbas av en sprucken bubbla.

Tyck till