ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Xerox ska delas upp i två separata bolag

Xerox bekräftar nu att man nått en överenskommelse med aktivistinvesteraren Carl Icahn som är bolagets näst största aktieägare. Styrelsen har enhälligt godkänt en plan där Xerox delas upp i två separata börsnoterade bolag, framgår det av ett pressmeddelande.

Carl Icahn lyckas även få in tre personer i styrelsen i Business Process Outsourcing, som är det ena bolaget.Samtidigt aviseras ett treårigt förändringsprogram där målet är att nå kostnadsbesparingar på 2,4 miljarder dollar inom alla segment. Under 2016 väntas 700 miljoner i lägre kostnader.

Målet är att processen med att dela upp i två bolag ska vara klar senast vid årsskiftet. Xerox uppdelning innebär att det ena bolaget kommer fokusera på kontorsmaskiner medan det andra blir ett rent tjänsteföretag.

Carl Icahn tog sikte på Xerox under hösten och för några månader sedan avslöjades att han har köpt på sig 8,1 procent av kapitalet i bolaget. Därmed är han kopiatorjättens näst största aktieägare efter fondjätten Vanguard.

Xerox säljer för runt 20 miljarder dollar årligen men börsvärdet är mindre än hälften av det. Under förra året tappade aktien en fjärdedel av sitt värde och nedgången i år har fortsatt med ytterligare minus 13 procent.

Xerox har cirka 500 anställda i Sverige.

Tyck till