ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Windows Phone ned mer än 50 procent på ett år

Windows Phone har inte blivit den succé Microsoft hoppats.

Antalet olika modeller som utrustats med operativsystemet har aldrig riktigt tagit fart för att göra det stort. Under förra kvartalet såldes 4,5 miljoner Lumia-telefoner, ned från 10,5 under samma kvartal året innan.

Nättidningen The Verge tar därmed sig rätten att proklamera operativsystemet som dött, inte minst med hänvisning till det i sammanhanget blygsamma antal enheter som sålts med operativsystemet, 110 miljoner totalt. Även om det i sig är många, får det sättas i relation till Apple som sedan begynnelsen sålt 4,5 miljarder enheter utrustade med iOS.

Microsoft har dock inte antytt att operativsystemet står för en omedelbar nedläggning, och ryktas dessutom ha en utvecklad version för surfplattor under utveckling.

Tyck till