ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Vinstvarning för norskt konstgödselbolag

Det norska konstgödselbolaget Yara vinstvarnar för det fjärde kvartalet och spår att rörelseresultatet kommer att uppgå till 0,7 miljarder norska kronor och att ebitda-resultatet kommer att landa på 3,5 miljarder.

I en sammanställning från november i fjol trodde analytikerna i snitt, enligt SME Direkt, att ebitda-resultatet skulle uppgå till 4,9 miljarder norska kronor. Enligt en sammanställning från Bloomberg trodde analytikerna att Yaras ebitda skulle uppgå till 4,3 miljarder norska kronor.

Bolaget tar en stor nedskrivning i kvartalet men hänvisar också till lägre försäljning och lägre produktionsvolymer i det fjärde kvartalet i förhållande till motsvarande period 2014. Detta gäller särskilt ammoniak och uera - två produkter där Yara haft "betydande" produktionsstopp under kvartalet.

Yara tar nedskrivningar om 1.150 miljoner norska kronor i det fjärde kvartalet, avseende främst produktionsanläggningar i Frankrike respektive Trinidad. Nedskrivningen belastar rörelseresultatet, men inte ebitda.

Yara fullständiga rapport väntas 11 februari.

Tyck till