ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Varnar för falska erbjudanden

Den senaste tiden har falska erbjudanden och undersökningar, som ser ut att komma från elektronikföretaget Elgiganten, florerat via mejl och sms. Nu varnar företaget allmänheten att inte klicka vidare på länkar i meddelanden då det inte har någonting med utskicken att göra.

"Det här är olovligt utnyttjande av vårt varumärke och en brottslig handling. Vi följer upp varje enskilt fall och vidtar åtgärder men det är otroligt svårt att få stopp på. Just därför är det så viktigt att människor är uppmärksamma", säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten, i ett pressmeddelande.

I meddelandena påstås mottagen vara utvald och kan köpa en tv-apparat för en eller fem kronor, alternativt att denne kan vinna ett presentkort på 5.000 kronor.

För att se om mejlen är falska kan man föra muspekaren över avsändaren för att se den faktiska avsändaradressen.

Tyck till