ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börser: Microsoft stiger på rapport

Några timmar in i fredagens handelssession låg Wall Street fortsatt på plus vid dagshögsta.
Stimulativa centralbanker och upplyftande bolagsrapporter gav stöd samtidigt som oljan var lite slagig.

Kring klockan 18 noterades Dow Jones Industrial Average 1,5 procent upp till 16.306 medan S&P 500 ökade 1,4 procent till 1.919. Tekniktunga Nasdaq Composite steg 1,2 procent till 4.563.

Omkring 380 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 900 miljoner aktier omsatts.

"Bank of Japan gav marknaden en positiv överraskning i månadsslutet. Det är dock för tidigt att säga om uppgången är början på en längre fas av stigande kurser. Jag tror på fortsatt volatilitet. Dock är värderingarna attraktiva nu varför vi kan ha bottenkänning nu", sade Heinz-Gerd Sonnenschein, strateg vid Deutsche Postbank, enligt Bloomberg News.

Inom S&P500 tog tekniksektorn ledningen med plus 4 procent för Microsoft vars kvartalsrapport visade på högre vinst än väntat.

Teknikjätten, en gång i tiden känt för dataprogram till privatpersoner, uppvisade en stark försäljning av molntjänster och internetbaserade verktyg som Azure och Office 365 vilket bidrog till vinstökningen.

Oljan, som länge i stort dikterat börsutvecklingen, pendlade mellan plus och minus men är upp 25 procent sedan botten i januari. I fredagens handel backade båda tungviktarna Exxon och Chevron lätt vilket vägde på börsen.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 6 punkter till 1,91 procent.

Tyck till