ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Snart kan du ladda din Iphone trådlöst

  • Foto: Colourbox

Apple är i full färd med att utveckla ny teknik för trådlös laddning. Tekniken kan komma att börja tillämpas på bolagets mobiler redan så tidigt som nästa år, enligt källor med insyn i frågan. Det rapporterar Bloomberg

Utvecklingen uppges ske i samarbete med partners i USA och Asien. Apples telefoner och Ipads står för över tre fjärdedelar av bolagets intäkter och ny teknik bedöms kunna medföra att man kan fortsätta sälja sina produkter till ett premiumpris i en marknad som allt mer mognat.

Just Samsung, och även Sony och Google, har hunnit med att lansera trådlösa batteriladdning i mobiler. En brist med dessa produkter har dock varit behovet av närhet till själva laddningsplattan.

Överföringen blir lidande och minskar ju större avståndet är mellan sändare och mottagare, vilket betyder att batterier tar längre tid att ladda. Enligt uppgifterna utvecklar Apple teknik som ska övervinna dessa tekniska hinder. Apple har avböjt att kommentera.

Vilket mobilabonnemang passar dig bäst? Jämför här! (extern tjänst)

Tyck till