ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Schweiz planerar medborgarlön

  • Foto: Colourbox

Schweiziska politiker planerar att inför en ovillkorlig basinkomst för alla vuxna medborgare oavsett om de jobbar eller inte, skriver The Mirror.

Regeringen i Schweiz planerar att betala varje vuxen medborgare cirka 5.000 kronor i veckan för att motverka fattigdom, skriver The Mirror.

Senare i år väntas landets befolkning folkomrösta i den kontroversiella frågan. Om en majoritet röstar ja till förslaget blir Schweiz världens första land att betala sina medborgare, skriver The Mirror.

Kritiker menar att det finns en risk att vissa kommer utnyttja lönen och helt sluta arbeta. Enligt en undersökning svarar två procent att de skulle sluta jobba om de fick den statliga basinkomsten och åtta procent att de skulle sluta jobba beroende på andra omständigheter.

Tyck till