ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Sänkta skatter krävs i avdragssamtal

Liberalerna kommer inte acceptera sänkning eller slopande av ränteavdragen om det inte samtidigt blir skattesänkningar, främst på inkomstskatten, i samtalen mellan regeringen, allianspartierna och Vänsterpartiet.

"Att avskaffa ränteavdragen blir ju i praktiken en betydande skattehöjning för vanliga människor. Det totala beloppet är ju flera tiotals miljarder kronor. För vår del är vi inte beredda att acceptera en total höjning av skattetrycket i Sverige", säger partiledaren Jan Björklund till Ekot.

Tidigare i år bjöd statsminister Stefan Löfven in till blocköverskridande samtal om bostadsskatterna. Ränteavdraget innebär att man får göra skatteavdrag på 30 procent av räntekostnaderna på bolånet.

Få bästa möjliga boränta - jämför bolån här! (Extern tjänst)

Tyck till