ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Så mycket köpte Sanmay Ved Google.com för

  • Foto: TT

Han hittade i höstas domänen Google.com till salu och slog till för tolv dollar, motsvarande 103 kronor, utan att egentligen tro att transaktionen skulle gå igenom. Det gjorde den – i en minut, innan ett e-mail ramlade in från Google som blockerade affären, skriver CNN.

Google erkände att den förre Google-medarbetaren Sanmay Ved ägde en av världens mest värdefulla internetadresser, om än tillfälligtvis. Företaget erbjöd honom 6 006:13 dollar, motsvarande cirka 52.000 kronor, den numeriska versionen av ordet Google, för att få domänen tillbaka.

När Google förstod att Ved skulle skänka summan till välgörenhet dubblade företaget summan.

Tyck till