ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Råvaror: Stark månad för guldet

Fredagen bjöd på breda uppgångar i råvarupriserna med olja som ledare. En oväntad japansk räntesänkning fick fart på riskaptiten vilket också satte fart på världens börser.

Vid stängning klockan 20.35 var Brentoljan upp 3 procent vid 35:84 dollar per fat. WTI ökade 1,5 procent vid 33:72 dollar per fat.

Priset på råolja har stigit med drygt 25 procent sedan botten från mitten av januari men är ändå ned drygt 6 procent sedan årsskiftet.

Torsdagens uppgifter från ryska medier gällande att Opec skulle vara intresserat av en gemensam produktionsminskning, vilket dementerades av Opec, var ändå aktuellt vilket bidrog till prisuppgången.

"Det är svårt att vara helt säker på vad som gäller, dock verkar det som att det inte är helt orimligt med ett oljemöte", sade Oliver Jakob, analytiker vid Petromatrix, till Reuters.

Trots starkare dollar och hög riskaptit med rejält stigande aktiemarknader och rusning i oljan steg guld 0,1 procent. Den ädla metallen ökade således 5,3 procent i januari vilket var den starkaste månaden på ett år för guld.

Tyck till