ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Nyemission i Endomines

Gruvbolaget Endomines nyemission övertecknades och bolaget tillförs 70,8 miljoner kronor före emissionskostnader.
Det framgår av ett pressmeddelande.

Totalt tecknades drygt 746 miljoner aktier med stöd av teckningsrätter, motsvarande 94,9 procent av nyemissionen.

Därutöver inkom intresseanmälningar om teckning av aktier utan stöd av teckningsrätter om totalt drygt 540 miljoner aktier, motsvarande 68,9 procent av nyemissionen. Nyemissionen omfattar totalt cirka 786,5 miljoner aktier och tecknades till 163,6 procent.

"Vi är mycket nöjda med det stöd våra aktieägare visat oss i Endomines framgångsrikt genomförda nyemission för finansiering av främst investeringar i fortsatt prospektering i Pampalo, inklusive drivning av snedbana och undersökningsorter. Vi bedömer att Endomines står väl rustat inför kommande gruvdrift baserat på pågående prospektering och goda utsikter till stigande guldpris", kommenterar vd Markus Ekberg.

Tyck till