ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Löfven KU-anmäls för flyktingkrisen

  • Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven. Foto: TT
Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för hanteringen av flyktingkrisen.
Socialdemokraterna svarar med en motanmälan mot Reinfeldt för samma sak.

Moderaternas gruppledare i riksdagen Jessica Polfjärd säger till Dagens Nyheter att partiet upplevde att "ingen klev fram och tog ansvar". Partiet vill att KU bland annat granskar vilka åtgärder som vidtogs, hur informationen fördes vidare och hur regeringen skötte samordningen av myndigheterna.

Det har lett till att den socialdemokratiske riksdagsledamoten Hans Hoff KU-anmäler förre statsministern Fredrik Reinfeldt. Han hänvisar till att Reinfeldt i sitt sommartal 2014 påtalade att det skett en kraftig ökning av antalet asylsökande 2013.

"Det är således väl känt att den förra regeringen inte vidtog tillräckliga åtgärder för att klara det kraftigt ökade asylmottagande som skedde under åren 2013 och 2014", skriver Hans Hoff (S) i sin anmälan.

Fredagen var den sista dagen för KU-anmälningar som behandlas under våren. I skrivande stund hade 44 anmälningar inkommit. Även Vänsterpartiet anmäler den förra regeringen, närmare bestämt Carl Bildt (M) och Karin Enström (M) för att inte ha informerat Utrikesnämnden om världlandsavtalet med Nato.

Tyck till