ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Flera mäklare sänker H&M

  • Foto: Richard Drew/TT
Flera mäklare har sänkt sina riktkurser för Hennes & Mauritz i samband med klädjättens delårsrapport för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal, som sträcker sig över september till november. Det framgår av en sammanställning gjord av Reuters.

HSBS sänker riktkursen från 375 kronor till 340 kronor. Rekommendationen är köp.

Bank of Amerika Merrill Lynch minskar även de sin riktkurs för bolaget från 285 kronor till 260 kronor, med rekommendation undervikt.

JP Morgan sänker riktkursen på klädjätten till 255 kronor, från 280 kronor. Rekommendationen är kvar på undervikt.

Hennes & Mauritz bokslut kom in i linje med förväntningarna. Försäljningen var känd på förhand, således var ett stort fokus på marginaler. En besvikelse i rapporten var, enligt bland annat Handelsbanken, att utdelningen lämnades oförändrad, i stället för att höjas som var förväntat.

Styrelsen föreslog en utdelning på 9,75 kronor per aktie (9,75). Analytikerna hade väntat sig en utdelning på 10,04 kronor.

Är analytikernas förväntningar på utdelning orealistiska?
"Nej, orealistiska är de inte. Vi ligger på en hög nivå. Men det är styrelsens beslut och de tar hänsyn till bolagets finansiella ställning och investeringsbehov", sade företagets vd Karl-Johan Persson till SIX News.

Tyck till