ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Europabörser: Finanssektorn gick starkt

Breda uppgångar syntes på Europabörserna i fredagshandeln, tack vare rally i oljan och centralbanksoptimism.

Trots ett starkt avslut på januari har året fått sin svagaste start sedan 2008 - som avslutades med en finanskris.

Vid 17.30 noterades Euro Stoxx 50-index 1,8 procent högre och franska CAC 40 steg 1,7 procent. Tyska DAX ökade 1,3 procent, vilket betyder att månadsfacit för det tyska indexet blev minus 9,2 procent efter att ha bottnat vid minus 12 procent förra veckan.

"Räntesänkningen från BOJ var en positiv överraskning. Det innebär ytterligare stimulanser från Japan som tidigare sagt att de inte skulle gå den vägen. Det triggade köparna, vilket tog Europabörserna högre", sade Will Hamlyn, investeringsanalytiker vid Manulife Asset Management, till Reuters.

Finanssektorn gick starkt med stöd av sydeuropeiska banker. Banco de Sabadell rusade 12 procent på sin kvartalsrapport. Banco Popolare och Banco Popolare Milano, som uppges föra fusionssamtal, steg runt 7 procent vardera.

Avslutningsvis rusade Gamesa 18 procent på uppgifter om att Siemens vill lägga ett bud på vindkraftsbolaget.

Tyck till