ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Börsoron sänker återbäringsräntorna

Börsoro sänker återbäringsräntorna i Sverige. Skandia sänker exempelvis från 5 procent till 4 procent. Förändringen träder i kraft från och med den 1 februari.

"Med tanke på den osäkerhet som råder på den globala finansmarknaden justerar vi nu ner återbäringsräntan. Från att ha legat på mycket höga återbäringsnivåer ser vi nu en återgång till en mer normal nivå. 4 procent i återbäring är fortfarande ett konkurrenskraftigt erbjudande för ett sparande med garanti i ett läge med låga räntor", säger Frans Lindelöw, Skandias vd, i en kommentar.

Länsförsäkringars Nya Trad sänker sin ränta till 6 procent före skatt och avgifter, från tidigare 10 procent. Sänkningen är en anpassning till läget på de finansiella marknaderna.

"Under 2015 fick vi en svagare utveckling på finansmarknaderna än den vi sett de senaste åren. Vi har också sett en fortsatt oro på världens börser under inledningen av 2016. Vår bedömning är att oron kommer att fortsätta ännu en tid. Mot bakgrund av det och för att säkerställa att Nya Trad ger god återbäring över tid väljer vi att sänka återbäringsräntan", säger Jörgen Svensson, vd Länsförsäkringar Liv, i en kommentar.

Tyck till